7 redenen waarom Vivaldi, de beste internetbrowser is

Inleiding

Al jaren gebruikte ik verschillende internetbrowsers. Ik sprong van Mozilla Firefox naar Microsoft Edge en weer naar Opera en weer terug naar Firefox, maar miste toch weer een aantal extensies die ik dagelijks gebruikte dus daarom maar weer naar Google Chrome. Totdat ik Vivaldi ontdekte! En sindsdien een keer terug gegaan naar Microsoft Edge, maar ik miste de mogelijkheden van Vivaldi zo erg dat ik al snel weer terugging naar Vivaldi. En tot op heden meer dan tevreden. In dit blogbericht neem ik je mee in de mogelijkheden van de beste internetbrowser die er op dit moment is: Vivaldi.

1. Geheel in te richten naar eigen wensen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan ingericht worden met Vivaldi. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. En sinds kort zelfs email, kalender en nieuwslezer (nog wel in Bèta). Maar dat is niet voor iedereen een gewenste uitbreiding van je internetbrowser. Opera was een van de eerste internetbrowsers die met email begon.

De vele instellingen zijn echter goed benaderbaar in Vivaldi. Zo kun je zelfs instellen hoe je de instellingen wilt openen, in een apart tab of scherm. Zelf vind ik het handig om het in een apart te openen zodat je het effect van je wijzigingen ook direct kunt zien.

Instellingen voor Vivaldi in apart scherm

Thema’s

Je kunt Vivaldi inrichten met een bepaald thema. Er zijn een aantal standaard thema’s waaruit men kan kiezen en als dat niet genoeg is kun je ook er zelf een ontwerpen. Of je kies een thema online vanuit Vivaldi Themes. Je kunt zelfs voor je privévensters een apart thema kiezen zodat het visueel gelijk duidelijk is dat je een privévenster geopend hebt. Je kunt zelfs je Philips Hue bedienen met het thema van Vivaldi. Ja, echt, bizar hé. Nu heb ik geen behoefte aan dergelijke verlichting, maar bijzonder is het wel dat dit in een internetbrowser zit.

Instellingenscherm met onderdeel Thema’s

Wil je jouw tabs aan de linkerzijde of rechterzijde, geen probleem. Of heb je liever de tabs aan de onderkant van je internetbrowser? Ook dat is geen probleem en tevens kun je een miniatuurafbeelding van je website in je tab!

Het openen van een pagina kun je laten uitvoeren links of rechts van een tab, je kunt een tab dupliceren. Ook kun je een link automatisch laten openen in een nieuwe tab. De mogelijkheden zijn ruim en zodoende is het in te richten zoals jij het prettigst vindt en dat is iets wat je maar bij weinig internetbrowsers vindt.

2. Alle extensies van Google Chrome zijn te gebruiken

In de tijd dat ik veel gebruik maakte van Opera of van Firefox ontbrak het vaak aan die specifieke extensie die ik met Google Chrome wel gebruikte. Soms was er een goed alternatief voor de Mozilla Firebox browser, maar meestal was dat het net niet. En dan toch gefrustreerd maar werken met Firefox en de net niet goed werkende extensie. Bij Opera had je nog de mogelijkheid om via een extra extensie Google Chrome extensies te installeren, maar vaak werkte mijn speciale extensie weer net niet voldoende.

Met de Vivaldi internetbrowser is dat verleden tijd! Want omdat Vivaldi op Chromium is gebaseerd werken alle Google Chrome extensies ook gewoon met Vivaldi. Je kunt ook alle extensies gewoon installeren via de Google Chrome Web Store.

Dat is voor mij een goede reden om telkens weer terug te komen bij Vivaldi en daar voorlopig ook bij te blijven.

Een van mijn standaard geïnstalleerde extensie is bijvoorbeeld WhatFont. Je krijgt eenvoudig uitgebreide informatie over een font/lettertype op een website. Voor een webdeveloper is dat best handig.

Maar er zijn natuurlijk veel meer interessante extensie die toegepast kunnen worden met Vivaldi. Een ander voorbeeld is uBlock Origin waarmee de meeste advertenties niet meer getoond worden tijdens het surfen over het internet, ideaal!

3. Het gebruikersgemak is zeer uitgebreid

De CTRL-TAB toets

Gebruik jij ook vaak onder Windows de ALT-TAB toets om snel tussen de verschillende programma’s te schakelen? Ik ook en dat is erg handig en zeer productief. Nu heeft Vivaldi die optie ook, maar dan schakelen tussen de verschillende open tabs. Je doet dat met behulp van de CTRL-TAB. Hieronder zie je alle tabs die ik open heb en door met de muis op een schermpje te klikken ga je direct naar die tab. Of je drukt nog een keer alleen op de TAB toets terwijl je de CTRL toets ingedrukt houdt en zo selecteer je de tab.

Ook kun je eenvoudig tussen twee tabs schakelen door telkens de CTRL-TAB toets in te drukken. Handig als je bijvoorbeeld een bepaalde tekst van de ene website naar een andere wilt kopieren.

Besturing met muisbewegingen

Met de Vivaldi internetbrowser kun je ook eenvoudig surfen zonder je toetsenbord, maar makkelijk met je muis.

Een van de muisbewegingen die ik zelf regelmatig gebruik is het gebaar met de muis naar links slepen terwijl je je rechtermuistoets ingedrukt houdt, waardoor je teruggaat in de geschiedenis. En met de muis naar rechts slepen terwijl je je rechtermuistoets ingedrukt houdt, zorgt ervoor dat je weer vooruit gaat in de geschiedenis.

De muisgebaren instellingen in Vivaldi Internetbrowser

4. Tabbladbeheer

Tab Manager is een innovatieve tool waarmee u eenvoudig meerdere tabbladen kunt beheren met snelle opdrachten of slepen en neerzetten. Het maakt multitasking gemakkelijker doordat u snel tussen tabbladen kunt schakelen en ze gemakkelijk kunt beheren. Tab Manager helpt u ook tijd te besparen door uw tabbladen automatisch in groepen te ordenen en het gemakkelijk te maken om de tab te vinden die u nodig hebt. Met zijn intuïtieve interface geeft Tab Manager u controle over uw surfervaring op internet en zorgt u ervoor dat al uw tabbladen op een begrijpelijke manier zijn georganiseerd. Tab Manager helpt u efficiënter door uw browser te navigeren.

tabs-beheerder-vivaldi-internetbrowser

Tab Manager transformeert de manier waarop we met meerdere tabbladen werken. Met deze innovatieve tool kunnen gebruikers hun tabbladen snel organiseren en beheren met eenvoudige opdrachten of slepen en neerzetten. Met Tab Manager is het nog nooit zo eenvoudig geweest om georganiseerd te blijven, tijd te besparen en productief te blijven tijdens het werken in een steeds groter wordende digitale wereld.

5. Gebruikersgemak van PC naar mobiel

Met de opkomst van mobiele technologie is het voor bedrijven steeds belangrijker geworden om ervoor te zorgen dat hun producten en diensten gemakkelijk toegankelijk zijn op alle apparaten. Dit geldt met name als het gaat om webgebaseerde applicaties, omdat mensen een naadloze overgang van pc naar mobiel verwachten.

Het gebruiksgemak van pc naar mobiel is onmisbaar voor bedrijven die concurrerend willen blijven in de digitale wereld van vandaag. Door ervoor te zorgen dat hun applicaties op zowel pc’s als mobiele apparaten kunnen worden gebruikt, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun klanten een geweldige gebruikerservaring hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Door hun producten voor verschillende platforms te verbeteren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze een optimale gebruikerservaring bieden op alle apparaten. Dit zal hen helpen meer klanten te bereiken en de klanttevredenheid met hun producten en diensten te vergroten.

Android-explainer

In Vivaldi kun je eenvoudig de tabbladen van je mobiel openen in je desktop Vivaldi browser. Vivaldi is een innovatieve browser die het gemakkelijk maakt om toegang te krijgen tot je mobiele tabbladen op je desktop. Met slechts één klik kunt u dezelfde tabbladen openen die u op uw telefoon hebt geopend en deze eenvoudig naar uw bureaublad overbrengen. Deze functie maakt werken vanaf meerdere apparaten eenvoudiger dan ooit, zodat u tussen apparaten kunt schakelen zonder uw werk te verliezen.

6. Geweldige Android App

Zelf heb ik een smartphone met Android en ook voor Android heeft Vivaldi een geweldige app. Een groot voordeel is dat je je account kunt synchroniseren zodat je dezelfde bladwijzers kunt gebruiken op je smartphone die je ook op je desktop computer met Vivaldi gebruikt. Of al je wachtwoorden die je op je desktop Vivaldi hebt opgeslagen, gebruiken op je smartphone. En je kunt je open tabbladen van bijvoorbeeld je PC openen in je mobiele versie van Vivaldi.

Synchroniseer de onderdelen die je ook op je smartphone wil hebben

7. Privacy en veiligheid goed geregeld

Vivaldi’s ingebouwde beveiligingsmaatregelen beschermen je tegen schadelijke bedreigingen tijdens het online browsen. Vivaldi is een browser die uw veiligheid voorop stelt. Het biedt een scala aan ingebouwde beveiligingsmaatregelen om u te beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen tijdens het online browsen. Van het blokkeren van trackers tot het versleutelen van gegevens, Vivaldi heeft alles wat je nodig hebt om je online activiteiten veilig te houden. Met zijn geavanceerde antimalware- en antiphishingtools kan het potentiële bedreigingen detecteren en verwijderen voordat ze enige schade kunnen aanrichten. Bovendien zorgt de ingebouwde VPN ervoor dat al uw gegevens versleuteld en veilig zijn wanneer u openbare Wi-Fi-netwerken gebruikt. Met Vivaldi kunt u met een gerust hart op internet surfen in de wetenschap dat er voor uw online veiligheid wordt gezorgd.

privacy-vivaldi

0 Comments