De meest voorkomende WordPress-fouten die u als bedrijfseigenaar moet vermijden

Wetende hoe populair WordPress is voor bedrijven en freelancers om hun websites te maken en te beheren, is het niet zeldzaam om fouten te maken terwijl je bezig bent. Maar we zijn hier om je te helpen, dus hier zijn de top 7 WordPress-fouten die u als bedrijfseigenaar moet vermijden en hoe u uw online aanwezigheid kunt verbeteren terwijl u het gebruikt. Neem rustig de tijd om het te lezen en deze tips die we je geven te implementeren, en laat ons weten hoe we je nog meer kunnen helpen!

Fout #1: WordPress niet up-to-date houden

blog-meeste-wordpress-fouten-onderhoudscontract-website-dashboard

Het up-to-date houden van WordPress is cruciaal voor de veiligheid en prestaties van de website. Omdat WordPress een van de belangrijkste CMS-platforms is, is het vaak een doelwit voor hackers. Als u uw site niet regelmatig up-to-date houdt, staat u open voor die aanvallen en andere beveiligingsbedreigingen. Een andere reden om regelmatig updates te hebben, is op prestaties gebaseerd. WordPress-updates gaan vaak gepaard met verbeteringen in prestaties en snelheid, waardoor uw website sneller en soepeler kan werken. De derde reden is compatibiliteit: door uw site bij te werken, zorgt u ervoor dat deze compatibel is met de nieuwste versies van webbrowsers, plug-ins en thema’s.

Opsomming:

  1. Beveiligingsproblemen: Verouderde WordPress-websites zijn kwetsbaarder voor hacks en malware-aanvallen, wat kan leiden tot datalekken, website-defacements en andere vormen van cybercriminaliteit.
  2. Verminderde prestaties: Verouderde WordPress-websites kunnen traag werken, hebben gebroken links of afbeeldingen en hebben last van andere technische problemen die een negatieve invloed kunnen hebben op de gebruikerservaring.
  3. Compatibiliteitsproblemen: verouderde WordPress-websites zijn mogelijk niet compatibel met de nieuwste webbrowsers, wat kan leiden tot weergaveproblemen en andere functionaliteitsproblemen.

Maar hoe houd je je WordPresswebsite up-to-date? Blij dat je het vraagt – een van onze services/diensten is precies dat! Als je je graag vooral wil concentreren op je belangrijke zaken dan kun je een onderhoudscontract afsluiten en zorgen we goed voor je website.

Fout #2: Websitebeveiliging negeren

Websitebeveiliging moet een topprioriteit zijn voor zowel bedrijven als freelancers, evenals weten waar u op moet letten en ervoor zorgen dat uw site veilig is. Veelvoorkomende beveiligingsproblemen in WordPress zijn zwakke wachtwoorden, verouderde plug-ins en onbeveiligde hosting. Om deze risico’s te beperken, moet u investeren in beveiligingsplug-ins en overwegen om een vertrouwde hostingprovider te gebruiken. Door uw WordPress-site veilig te houden, beschermt u klantgegevens, vooral als u gevoelige gegevens van hen verzamelt. Bovendien bescherm je jezelf tegen downtime als gevolg van een gecompromitteerde of gehackte site, wat gebeurt als je site niet veilig is.

De ultieme WordPress-kwetsbaarheidschecklist waarmee je vertrouwd moet raken lees je hieronder!

  1. Gebruik sterke wachtwoorden: Gebruik complexe, sterke wachtwoorden die minimaal twaalf tekens lang zijn en een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens bevatten. Tip: Bitwarden is een goed en betrouwbare kluis voor je wachtwoorden.
  2. Houd software up-to-date: werk WordPress, plug-ins en thema’s regelmatig bij om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn tegen de nieuwste beveiligingsbedreigingen.
  3. Gebruik een beveiligingsplug-in: installeer een beveiligingsplug-in zoals Wordfence, Cleantalk of iThemes Security om extra beschermingslagen tegen aanvallen te bieden. Cleantalk Security zit standaard in ons onderhoudscontract PREMIUM.
  4. Implementeer HTTPS: HTTPS-codering beschermt gebruikersgegevens en verbetert de positie in zoekmachines. Standaard bij al onze hosting opties.
  5. Maak een back-up van uw website: maak regelmatig een back-up van uw website om ervoor te zorgen dat u deze kunt herstellen naar een eerdere versie bij een aanval. Standaard in alle onderhoudscontracten!
  6. Beperk inlogpogingen: beperk het aantal inlogpogingen om brute-force aanvallen te voorkomen. Standaard met onderhoudscontract.

Fout #3: Te veel plug-ins gebruiken

Hoewel plug-ins de functionaliteit van uw website verbeteren, kan het hebben van te veel plug-ins uw website vertragen en zelfs crashes veroorzaken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het vaak leidt tot een slechte gebruikerservaring en lagere posities in zoekmachines! Om dit te voorkomen, kiest u voor plug-ins van hoge kwaliteit die essentieel zijn voor de behoeften van uw website en verwijdert u regelmatig ongebruikte plug-ins.

Daarbovenop:

  1. Gebruik betrouwbare plug-ins: Kies plug-ins uit betrouwbare bronnen, zoals de WordPress Plugin Repository of vertrouwde ontwikkelaars. Vermijd het gebruik van degenen die lange tijd niet zijn bijgewerkt of slechte recensies hebben.
  2. Compatibiliteit controleren: controleer de compatibiliteit van nieuwe plug-ins met uw huidige website-instellingen voordat u ze installeert. Incompatibele plug-ins kunnen websitecrashes en andere problemen veroorzaken.
  3. Werk plug-ins regelmatig bij: houd alle plug-ins up-to-date om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met de nieuwste versie van WordPress en om te beschermen tegen beveiligingsproblemen. (Ter info: dit is ook een van onze kernfuncties!)
  4. Controleer de prestaties van de website: controleer regelmatig uw wij de prestaties van bsite om plug-ins te identificeren die uw website mogelijk vertragen. U kunt tools zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix gebruiken om de snelheid van uw website te testen en verbeterpunten te identificeren.

Fout #4: De verkeerde hostingprovider kiezen

Hostingprovider heeft een aanzienlijke invloed op de snelheid, prestaties en beveiliging van websites. Een slechte hostingprovider kan dus leiden tot trage laadtijden, frequente downtime en beveiligingsproblemen die uw bedrijf in gevaar brengen. Hoewel u misschien in de verleiding komt om de goedkoopste hostingoptie te kiezen, kan dit betekenen dat u waarschijnlijk prestaties en beveiliging opoffert. Houd bij het kiezen van het juiste rekening met factoren zoals uptime-garanties, klantenondersteuning en prijzen.

Om de veelgemaakte fouten te voorkomen en de juiste hostingprovider voor uw bedrijf te kiezen, volgen hier enkele tips om in gedachten te houden:

  1. Onderzoek hostingproviders: lees beoordelingen en controleer de reputatie van de hostingproviders die u overweegt om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar zijn en een goede staat van dienst hebben.
  2. Overweeg websitevereisten: Bepaal wat uw website nodig heeft op het gebied van opslag, bandbreedte en prestaties, en zoek een hostingprovider die aan deze vereisten voldoet.
  3. Controleer klantenondersteuning: Zoek naar een provider die 24/7 klantenondersteuning biedt en u kan helpen bij het snel oplossen van technische problemen of beveiligingsbedreigingen.
  4. Overweeg schaalbaarheid: kies een hostingprovider die met uw bedrijf kan meegroeien en bied opties voor schaalvergroting naarmate uw websiteverkeer en behoeften toenemen.

Wij werken samen met (de beste) hostingprovider in Nederland, t.w. Antagonist.nl

Fout #5: Websitesnelheid niet optimaliseren

We hebben eerder vermeld hoe cruciaal en belangrijk websitesnelheid is. Het heeft invloed op de gebruikerservaring, de positie in zoekmachines en uiteindelijk op het succes van uw bedrijf. Veelvoorkomende redenen voor een trage websitesnelheid in WordPress zijn grote afbeeldingen, niet-geoptimaliseerde code en verouderde plug-ins. Gebruik een caching-plug-in, comprimeer afbeeldingen en verklein code om de snelheid van de website te optimaliseren.

Volgens een studie van de Aberdeen Group:

Een vertraging van 1 seconde in de laadtijd van de pagina staat gelijk aan 11% minder paginaweergaven, een afname van 16% in klanttevredenheid en een verlies van 7% in conversies.

Fout #6: Zoekmachineoptimalisatie (SEO) negeren

SEO is van cruciaal belang voor bedrijven en freelancers omdat het hen helpt om hoger te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, organisch verkeer naar hun websites te leiden en uiteindelijk hun online zichtbaarheid en inkomsten te vergroten. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, zorg je ervoor dat je site en je aanbod goed gevonden worden door de juiste doelgroep, wat leidt tot meer leads en conversies.

Enkele veelgemaakte SEO-fouten die bedrijven maken, zijn:

  1. Slecht geschreven inhoud: niet-origineel, slecht geschreven, kort of gedupliceerd kan uw SEO-inspanningen schaden.
  2. Gebrek aan zoekwoordenonderzoek: het niet uitvoeren van zoekwoordenonderzoek kan leiden tot het targeten van de verkeerde zoekwoorden of het missen van waardevolle kansen.
  3. Gebroken links: Gebroken links kunnen de geloofwaardigheid van uw website schaden en een negatieve invloed hebben op uw SEO-inspanningen.
  4. Trage websitesnelheid: Zoals we eerder hebben besproken, kan een trage website een negatieve invloed hebben op uw SEO-inspanningen door te leiden tot hogere bouncepercentages en verminderde betrokkenheid.

Om uw SEO in WordPress te verbeteren, volgen hier enkele tips om in gedachten te houden:

  1. Voer zoekwoordonderzoek uit: Doe grondig zoekwoordonderzoek om relevante termen te vinden die u kunt targeten in uw inhoud en metatags.
  2. Inhoud optimaliseren: maak informatieve inhoud van hoge kwaliteit die is geoptimaliseerd voor uw doelzoekwoorden.
  3. Bouw backlinks van hoge kwaliteit: Bouw backlinks van hoge kwaliteit naar uw website vanuit betrouwbare bronnen om de autoriteit van uw website te vergroten.
  4. Verbeter de snelheid van de website: optimaliseer uw website voor snelheid door afbeeldingen te comprimeren, HTTP-verzoeken te minimaliseren en caching te gebruiken.

Fout #7: geen back-up van uw website maken

Ten slotte zijn back-ups van websites cruciaal voor noodherstel en beveiliging. Als u geen back-up van uw website maakt, kan dit leiden tot gegevensverlies en downtime van de website. Gebruik een back-up plug-in of -service en plan regelmatig back-ups om dit te voorkomen.

Enkele veelvoorkomende back-up fouten in WordPress zijn:

  1. Niet regelmatig een back-up maken: Als u niet regelmatig een back-up van uw website maakt, kunt u kwetsbaar worden voor gegevensverlies.
  2. Uitsluitend vertrouwen op uw hostingprovider: hoewel veel hostingproviders back-ups aanbieden, is het belangrijk om uw eigen back-up te hebben voor het geval er problemen zijn met uw hostingprovider.
  3. Back-ups niet offsite opslaan: door back-ups op dezelfde server als uw website op te slaan, zijn ze kwetsbaar voor dezelfde rampen die gegevensverlies kunnen veroorzaken.
  4. Back-ups niet verifiëren: als u uw back-ups niet regelmatig verifieert, kan dit ertoe leiden dat u alleen problemen ontdekt wanneer u ze het meest nodig heeft.

Bonustip om veelgemaakte WordPress-fouten te voorkomen

Om effectief een back-up van uw WordPresswebsite te maken, kunt u dit zelf doen met enkele van de back-up plug-ins OF met een betaalbaar onderhoudscontract van MDS Nederland.

website-onderhoud-en-onderhoudscontract-mds-nederland

Bij elke versie van onze onderhoudscontracten:

  • Periodieke backups, wekelijks, dagelijks tot bijna realtime (elke 1 uur)
  • Externe opslag in de EU
  • Veilige updates plugins en Divi thema
  • Uptime monitor
  • GRATIS wijzigingen website

Samenvatting

Nog even in het kort de meest voorkomende WordPress-fouten om te vermijden:

  1. WordPress niet up-to-date houden
  2. Websitebeveiliging negeren
  3. Te veel plug-ins gebruiken
  4. De verkeerde hostingprovider kiezen
  5. Websitesnelheid niet optimaliseren
  6. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) verwaarlozen
  7. Geen back-up van uw website

…en hoe u ze kunt vermijden als ondernemer en/of freelancer. We raden u aan actie te ondernemen door de tips in dit artikel te implementeren om de hier beschreven veelgemaakte fouten te voorkomen. Als u dit doet, beschermt u uw bedrijf en zorgt u ervoor dat uw site optimaal presteert.

Ten slotte kun je het ook aan ons overlaten met behulp van een betaalbaar onderhoudscontract. We helpen je graag verder!

0 Comments